Telefon: 0257 434555 /Fax: 0257 434555 
Telefon programari: 0257 557553

Orar vizita : Luni- Vineri, 2 pm - 6 pm

 Sambata, 12 am - 6 pm

Comunicare du medicul curant :  Luni- Vineri, 1 pm - 2 pm 

 


 

    

   Spitalul de Psihiatrie Căpâlnaș funcționează pe o structură organizatorică aprobată de 75 de paturi în specialitatea psihiatrie cronici.

   Unitatea noastră sanitară este o instituție finanțată, în mare parte, din veniturile proprii încasate pentru serviciile medicale prestate pe baza contractului încheiat cu Casa de Asigurări de Sănătate a Județului Arad.

   Serviciile medicale spitalicești se acordă asiguraților pe baza biletului de internare eliberat de medicul de familie, medicul de specialitate psihiatrie din unitățile sanitare ambulatorii, indiferent de forma de organizare, medicii din unitățile de asistență medico-socială, laboratoare de sănătate mintală , respectiv centre de sănătate mintalăși staționar zi psihiatrie.

Serviciile medicale de specialitate sunt asigurate de o echipă de medici psihiatrie, igienă, psiholog și personal de îngrijire format din asistenți medicali și infirmieri.

   În anul 2015 Spitalul de Psihiatrie Căpâlnaș a acordat asistență medicală pentru 395 pacienti (217 de sex masculin, 252 provin din mediul rural), principalele grupe de patologie spitalizata fiind:

- demente -11 pacienti (2,7 %)

-schizofrenie -50 pacienti (12,6%)

- tulburari  depresive -61 pacienti (15,4%)

- retard mental in diferite grade-39 (9,8%).S-a efectuat o situatie comparativa intre morbiditatea pe principalele afectiuni psihiatrice tratate in spital si cele inregistrate la nivelul judetului Arad.                                       

  Ca urmare s-au incheiat contracte de prestari servicii cu medic psihiatru,SPCIN,psiholog.S-a activat structura de management al calitatii.

   Pacienții cu evoluție psihiatrică cronică prezintă numeroase probleme metabolice ca efect secundar al medicației psihotrope , motiv pentru care este necesară efectuarea unor analize în funcție de care să poată fi ajustată medicația psihotropăși să se scadă impactul metabolic asupra pacientului.

   Pentru pacienții care prezintă comorbidități somatice și necesită urmărire și tratament specific pe perioada internării, se asigură  consulturi interdisciplinare solicitate spitalelor cu care unitatea noastră are încheiate contracte/protocoale de colaborare.

      În vederea asigurării și completării activității medicale specifice spitalului nostru, analizele medicale de laborator se realizează printr-un serviciu externalizat. În anul 2015 s-au realizat examene paraclinice un număr de aproximativ 2.100/an (ex  colesterol total , creatinină, hemoleucograma, VSH, glucoză, TGO, TGP)   

   Durata optimă de spitalizare conform legislației în vigoare este de 51,5 zile.

   Unitatea sanitară are un sistem de acces controlat, un sistem de pază precum și un sistem de monitorizare video a spatiilor exterioare și interioare.

   Spitalul are sursă de apă potabilă proprie, iar pacienții beneficiază de apă potabilă filtrată, caldăși rece, pe bază de dozatoare accesibile la fiecare nivel al clădirii.

   Spitalul are cantină proprie cu bloc alimentar organizat cu respectarea circuitelor sanitare  prevăzute de Ordinul Ministerului Sănătății nr.914/2006 pentru aprobarea normelor privind condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească un spital în vederea obţinerii autorizaţiei sanitare de funcţionare.

   Spălătoria spitalului este organizată în sistem integrat cu aparate profesionale (mașini de spălat, storcător, calandru) și circuite funcționale prevăzute de Ordinul Ministerului Sănătății nr.1025/2000.

   Continuitatea alimentării cu energie electrică a spitalului, în condițiile întreruperilor frecvente de la rețea , este asigurată de un grup electrogen.

   La parterul clădirii este amenajat un spațiu pentru petrecerea timpului liber cu TV, masă de tenis, biciclete ergonomice, bibliotecă, etc.

   Parcul aferent clădirii spitalului asigură un spațiu adecvat pentru activități în aer liber și de ergoterapie a pacienților sub supravegerea personalului. 

 

Feedback

 

 CHESTIONAR FEEDBACK PACIENT

tabs

 

Statistici

3.png6.png9.png9.png3.png1.png
  • IP: 44.222.64.76
  • Browser: unknown
  • Browser Version: unknown
  • Operating System: unknown

5
Online

Tuesday, 18 June 2024 03:43

 

Venit net

  Pentru a vizualiza veniturile nete

din unitatea noastra apasa aici.. Marturii

CONTACT 

© 2024 SPITALUL DE PSIHIATRIE CAPALNAS
Back to Top