Telefon: 0257 434555 /Fax: 0257 434555 
Telefon programari: 0257 557553

Orar vizita : Luni- Vineri, 2 pm - 6 pm

 Sambata, 12 am - 6 pm

Comunicare du medicul curant :  Luni- Vineri, 1 pm - 2 pm 

Ultimele noutati

SERVICII MEDICALE OFERITE SI DOTARI


 

 

Spitalul de Psihiatrie Căpâlnaș este o unitate sanitara cu paturi (monospecialitate-psihiatrie), cu personalitate juridica,ce furnizeaza servicii medicale spitalicesti din gama serviciilor de psihiatrie, asigura conditii de investigatii medicale, tratament, cazare si igiena, alimentatie si de prevenire a infectiilor nozocomiale, conform normelor aprobate prin ordin al M.S.

Spitalul de Psihiatrie Căpâlnaş a obţinut acreditarea în prima jumătate a anului 2016, conform Certificatului de Acreditare nr.404/12.08.2016 emis de către Autoritatea Națională de Mnagement al Calității în Sănătate. Prin O.M.S nr. 485/13.05.2011, Spitalul de Psihiatrie Căpâlnaş a fost clasificat în categoria V, corespunzătoare nivelului de competenţă .

 

Serviciile medicale spitalicești se acordă asiguraților pe baza biletului de internare eliberat de medicul de familie, medicul de specialitate psihiatrie din unitățile sanitare ambulatorii, indiferent de forma de organizare, medicii din unitățile de asistență medico-socială, laboratoare de sănătate mintală , respectiv centre de sănătate mintalăși staționar zi psihiatrie.

Serviciile medicale de specialitate sunt asigurate de o echipă de medici psihiatrie, igienă, psiholog și personal de îngrijire format din asistenți medicali și infirmieri.

 

            Pacienții cu evoluție psihiatrică cronică prezintă numeroase probleme metabolice ca efect secundar al medicației psihotrope , motiv pentru care este necesară efectuarea unor analize în funcție de care să poată fi ajustată medicația psihotropăși să se scadă impactul metabolic asupra pacientului.

            Pentru pacienții care prezintă comorbidități somatice și necesită urmărire și tratament specific pe perioada internării, se asigură  consulturi interdisciplinare solicitate spitalelor cu care unitatea noastră are încheiate contracte/protocoale de colaborare.

             În vederea asigurării și completării activității medicale specifice spitalului nostru, analizele medicale de laborator se realizează printr-un serviciu externalizat.

Unitatea sanitară are un sistem de acces controlat, un sistem de pază precum și un sistem de monitorizare video a spatiilor exterioare și interioare.

            Spitalul are sursă de apă potabilă proprie, iar pacienții beneficiază de apă potabilă filtrată, caldăși rece, pe bază de dozatoare accesibile la fiecare nivel al clădirii.

             Spitalul are cantină proprie cu bloc alimentar organizat cu respectarea circuitelor sanitare  prevăzute de Ordinul Ministerului Sănătății nr.914/2006 pentru aprobarea normelor privind condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească un spital în vederea obţinerii autorizaţiei sanitare de funcţionare.

             Spălătoria spitalului este organizată în sistem integrat cu aparate profesionale (mașini de spălat, uscator, calandru) și circuite funcționale prevăzute de Ordinul Ministerului Sănătății nr.1025/2000.

            Continuitatea alimentării cu energie electrică a spitalului, în condițiile întreruperilor frecvente de la rețea , este asigurată de un grup electrogen.

            La parterul clădirii este amenajat un spațiu pentru petrecerea timpului liber cu TV, masă de tenis, biciclete ergonomice, bibliotecă, etc.

             Parcul aferent clădirii spitalului asigură un spațiu adecvat pentru activități în aer liber și de ergoterapie a pacienților sub supravegerea personalului. 

Modalitățile de acces ale pacienților către spital

 

  Autoturism

    ARAD-CĂPÂLNAȘ

  DN 7  * Arad – Vladimirescu -Lipova-Conop -Bârzava -Vărădia de Mures -Săvărșin -Căpâlnaș

                94 Km timp de parcurgere estimata , 1 h / 29 minute

 DEVA -CĂPÂLNAȘ

 DN 7 * Deva-Mintia-Ilia-Gurasada-Ilteu-Săvârșin -Căpălnaș

               74km  ,timp de parcurgere estimat 1h/ 9 minute

TIMISOARA-CĂPĂLNAȘ

DN 6* Timisoara-Dumbravita-Mănăstur-Făget-Birchis-Căpălnaș

              100 km , timp de parcurgere estimat 1h/23 minute

Transport în comun: feroviar

AR - Săvărșin

TM - Făget

Transport în comun: CT P

 ARAD – CAPALNAS

 

Nr.St.

Cursa 107.107

Orar

1. 

 Capalnas

05:40

2. 

 Birchis

05:50

3. 

 Virismort

05:55

4. 

 Ostrov

06:00

5. 

 Bacau de mijloc

06:05

6. 

 Tela

06:13

7. 

 Bata

06:24

8. 

 Zabalt

06:32

9. 

 Dorgos

06:50

10. 

 Ususau

07:14

11. 

 Lipova

07:28

12. 

 Baratca

07:34

13. 

 Paulis

07:40

14. 

 Sambateni

07:42

15. 

 Cicir

07:44

16. 

 Mandruloc

07:46

17. 

 Vladimirescu

07:51

18. 

 Arad - Autogara Transdara

08:00

Circula: L, M, Mi, J, V

 

Externarea

CONDIȚII EXTERNARE

 

Pacientul/apartinatorul va fi anuntat cu minim 24 de ore cu privire la data externarii. Biroul de externari , blocul alimentar , responsabilul administrativ vor fi anuntati cu minim 24 de ore cu privire la  data externării.

a) situatia externării:- la cerere , transfer

           - externat , starea la externare ( vindecat, ameliorat, agravat, staționar , decedat)

b) ora externarii stabilită de medicul curant

c) documentele care ii sunt inmanate la externare:

             - bilet de iesire din spital

             - scrisoare medicala

             - decontul pe pacient

             - reteta medicala

             - concediul medical

d)  se vor înnapoia  cardul de sănătate și actul de identitate

 

 La ora externarii este insotit de infirmiera la garderoba. Transportul pacientului externat la domiciliu se face in functie de starea pacientului: personal cu mijloc de transport in comun sau cu ajutorul familiei . In cazurile nedeplasabile  se face cu cu ambulanta de transport.

Feedback

 

 CHESTIONAR FEEDBACK PACIENT

tabs

 

Statistici

3.png5.png6.png3.png0.png5.png
  • IP: 18.119.255.94
  • Browser: unknown
  • Browser Version: unknown
  • Operating System: unknown

2
Online

Tuesday, 16 April 2024 05:39

 

Venit net

  Pentru a vizualiza veniturile nete

din unitatea noastra apasa aici.. 



Marturii





CONTACT 

© 2024 SPITALUL DE PSIHIATRIE CAPALNAS
Back to Top